Tajomstvo Babylonu: Sedem kľúčov k osobnému bohatstvu
02. 09. 2013

Tajomstvo Babylonu: Sedem kľúčov k osobnému bohatstvu

Recept na bohatstvo nielen pre Vás vyryli Babylončania do hlinených doštičiek. Sformulovali sedem pravidiel, ktoré pomáhajú ľuďom bohatnúť a platia aj dnes.

 

Ak má byť nejaký národ symbolom bohatých ľudí, potom je to rozhodne národ židovský. Budovanie a ochrana bohatstva je vec , ktorú sa rozhodne oplatí učiť od tých úspešných. Prapôvod židovského majstrovstva v budovaní bohatstva nájdeme v ich babylonskom zajatí. Nielen o tom sa dočítate v knihe „Najbohatší muž v Babylone“.

 

Dvojhodinové čítanie pri večernej káve Vám môže zmeniť život tak, ako táto knižočka zmenila život k lepšiemu už mnohým ľuďom. Je to snáď najzrozumiteľnejší návod na to, ako získať, udržať a rozširovať osobné a rodinné bohatstvo. Prečítali si ju milióny ľudí, ale len malej menšine táto kniha pomohla. Dôvod je prostý. Väčšina ľudí sa týmto návodom skrátka neriadi. Možno za to trochu môžu aj archaické formulácie v knihe. Teraz sa však nechajte inšpirovať ich prekladom do modernejších slov.

 

Sedem kľúčov k osobnému bohatstvu

 

Pred niekoľkými tisíckami rokov to Babylončania vyryli do hlinených tabuliek. Z príbehov dnešných úspešných a bohatých ľudí je zrejmé , že robia presne t , čo je na tých hlinených doštičkách vyryté. Rozdiel je len v tom, že tie pravidlá popisujú modernými slovami. Tie pôvodné slová sú síce archaizmy, ale sú viac zrozumiteľné. Idú "do kosti". Odhaľte teda Sedem zlatých pravidiel starých Babylončanov z hlinených doštičiek .

 

 Odhaľte tajomstvo z hlinených doštičiek!

 

V knihe " Najbohatší muž v Babylone " si Bansir, chudobný staviteľ vozov, posťažoval : " Prenasleduje ma myšlienka , že predsa nemôžeme žiť rok čo rok tak úboho. Len práca a stále práca a žiadne imanie!" Jeho priateľ mu poradil dobrú vec : " Nemali by sme sa zaujímať o to , ako to robia tí bohatí?" A vydali sa na rady k starému priateľovi , Arkádovi. Ten sa z chudáka stal najbohatším mužom v Babylone a tradovalo sa o ňom, že radí samotnému kráľovi. A práve on odovzdal Bansirovi sedem zlatých pravidiel, ktoré mu pomohli vybudovať ohromný majetok.

 

1. Pravidlo: Naplniť peňaženku

 

Čo radil Arkád Bansirovi : " Z každých desiatich medenákov, ktoré zarobíš , si daj jeden medenák stranou."

 

Moderný preklad: "Daj si niečo bokom . Nespotrebuj všetko čo zarobíš!"

 

2. Pravidlo: Kontrola výdajov

 

Čo radil Arkád Bansirovi: " Vyryj si do hlinenej tabuľky zoznam vecí, ktoré potrebuješ a vecí, po ktorých túžiš. Vyber len to, čo je nutné a ostatné prečiarkni. "

 

Moderný preklad: "Nemusíš mať všetky lákadlá , ktoré sú okolo teba. Nemusíš mať všetko čo vidíš. Miesto k moru zájdi v lete do Senca na Slnečné jazerá. Ži rovnako ako Bill Gates. Jeho zárobok je 200 000 -krát väčší než príjem priemerného Američana. Jeho výdavky ale nie sú 200 000 -krát vyššie ako výdavky priemerného Američana. Z toho uhla pohľadu žije Bill Gates skromný život."

 

3. Pravidlo: Nech zlata pribúda

 

Čo radil Arkád Bansirovi: " Každý medenák, ktorý dáš bokom, odnes Agarovi, výrobcovi štítov. Raz za pol roka vždy nakupuje bronz vo veľkom a potrebuje na to čo najviac peňazí. Keď dobre nakúpi, podelí sa s ostatnými a vracia im medenák s dobrým úrokom."

 

Moderný preklad: "Keď už si dáš niečo bokom, tak to ulož tak, aby si na tom zarobil niečo navyše."

 

4. Pravidlo: Chráň svoj majetok

 

Čo radil Arkád Bansirovi: "Chráň svoj majetok, nech oň neprídeš. Môj priateľ vzal všetky svoje peniaze a nakúpil od Feničanov výhodne šperky. Feničania sú známi podvodníci a on nakúpil falzifikáty. Prišiel o všetko."

 

Moderný preklad: " Nestavujte všetko na jednu kartu. Neexistujú vysoké výnosy bez vysokého rizika."

 

5. Pravidlo: Bývanie je investícia

 

Čo radil Arkád Bansirovi : " Mnoho ľudí v Babylone vychováva deti v žalostných podmienkach. Platí majiteľom vysoké nájmy za úbohé byty. Bohatí ľudia ti radi požičajú na obstaranie vlastné usadlosti, keď im dáš tú usadlosť do zástavy. Až im vrátiš peniaze, budeš mať majetok a budeš mať čo odovzdať deťom."

 

Moderný preklad: "Zlý dlh je ten, ktorý ti nepomáha bohatnúť. Nepožičiavajte si na spotrebný tovar. Hypotéka je dobrý dlh. Ušetríš na nájme, trochu k tomu pridáš a po splatení budeš mať vlastné bývanie!"

 

6. Pravidlo: Zaisti si budúci príjem

 

Čo radil Arkád Bansirovi: "Nebudeš stále mladým mužom, ktorý môže pracovať. Raz budeš starým mužom, ktorý nemôže ohnúť svoj chrbát. Aby si mohol aj potom viesť šťastný život, odkladaj si na tú dobu ešte jeden medenák bokom."

 

Moderný preklad: "Je úplne jedno, čím ťa masírujú médiá o dôchodku. Dávaj si niečo bokom na staré kolená."

 

7. Pravidlo: Viac zarábať

 

Čo radil Arkád Bansirovi: "Radím ti to isté, čo všetkým ostatným mužom. Aby sa dostali do popredia vo svojom remesle, aby nezostali na mieste, nezaostávali a vždy boli v niečom lepší ako ostatní. Využi každú príležitosť na zdokonalenie a budeš si potom zarábať viac peňazí."

 

Moderný preklad: " Všetko sa vyvíja. Dnes oveľa rýchlejšie než predtým. Dokonca sú profesie a remeslá, ktoré zanikli. A budú zanikať. Pred pár rokmi bola bežná profesia telegrafista. Dnes táto profesia neexistuje. Pracuj na sebe a prispôsobuj sa dobe. Buď o krok vpred. V zamestnaní si ťa budú viac ceniť a v podnikaní porazíš konkurenciu."

 

Dáva Vám to zmysel ?

 

Tak sa do toho pustite! Začnite napríklad tým, že si prečítate knihu "Najbohatší muž v Babylone“. Na internete sa dá kúpiť v rade e - shopov za cenu okolo 4 eur. Určite nebudete tejto drobnej investície ľutovať.

Štefan Čarnoký
Autor: Štefan Čarnoký

 

Moje meno je Štefan Čarnoký, som realitný maklér s bohatými skúsenostami s predajom nehnuteľností a s viac ako 320 spokojnými zákazníkmi od roku 2005. Pôsobím v Košiciach a okolí.

Vo voľnom čase sa venujem horskej cyklistike, kde s priateľmi vyrážame každú nedeľu ak je to možné a nám praje aj dobré počasie na cyklopotulky. V aute rád počúvam hudbu a ďalšia moja záľuba je vo varení.

Svoju prácu sa snažím robiť korektne,  zodpovedne a hlavne sa usilujem byť pre svojich zákazníkov užitočný s mojimi dlhoročnými skúsenosťami v realitnom biznise. Nakoľko každá realitná transakcia je iná, svojim spôsobom špecifická, je potrebné s každým klientom komunikovať individuálne, aby spokojnosť bola obojstranná - aj na strane predávajúcich a aj na strane kupujúcich.

Špecializujem sa na lokalitu mestskej časti Košice - Nad Jazerom.

 

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

e-book 7 najčastejších chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov