Poistenie do hôr sa oplatí
17. 02. 2015

Poistenie do hôr sa oplatí

Čas jarných prázdnin a poriadna snehová nádielka sú ideálnou kombináciou pre aktívny relax. Lyžiarske svahy a túžba po oddychu nejedného z nás privedú do hôr (Tatry sú teraz krásne). Stáva sa však, že čaro z našej dovolenky na horách narušia nepríjemné udalosti v podobe úrazu, krádeže batožiny alebo zatúľania sa počas túry.

 

Pokiaľ sa vám takéto niečo stane a vy budete potrebovať zásah horskej služby, tak vás to môže výjsť draho. Podľa zákona o Horskej záchrannej službe by mal každý (okrem detí) uhradiť náklady spojené s výkonom záchrannej činnosti alebo pátraním, ktoré sa ho týkajú.

 

V praxi to znamená, že ak vo vašom prípade bude zasahovať horská služba, tak zásah budete musieť zaplatiť z vlastného vrecka. A nie sú to malé peniaze. 

 

Riešením je poistenie do hôr. Pokiaľ budete mať zakúpené poistenie do hôr, tak tieto výdavky za vás uhradí poisťovňa, v ktorej ste poistení.

 

Poistenie do hôr dnes môžete ľahko uzatvoriť cez internet alebo u svojho finančného poradcu. Výhoda finančého poradcu je, že vám odporučí to najvhodnejšie poistnie pre vás a vy tak nielen ušetríte peniaze, ale máte aj istotu, že ste kvalitne poistení.

 

Poistenie do hôr môžete uzatvoriť len na krátke obdobie napr. na dni počas dovolenky alebo pokiaľ chodíte na hory viac krát do roka, tak je dobré zvážiť poistenie celoročné. Niekedy vás môže celoročné poistenie výjsť lacnejšie. V rámci tohto poistenia si môžete pripoistiť aj rizikové športy.

 

Je jedno, či sa venujete pešej vychádzkovej alebo horskej turistike, skialpinizmu, horolezectvu, zjazdovému či bežeckému lyžovaniu na vyznačených tratiach alebo vo voľnom teréne, či ste milovníkmi extrémnych športov, jaskyniarstva alebo jazdíte na snežných vozidlách, poistenie do hôr prináša výhody pre každého. 

 

Jednotlivé balíky, ktoré poisťovne ponúkajú, pokrývajú rôzne oblasti. Je na Vašom rozhodnutí, čo si vyberiete, čo je pre Vás potrebné. Napríklad poistenie zásahu je platné v tých horských oblastiach na Slovensku, kde vykonáva činnosť horská služba. V poistení môže byť  zahrnutý úraz, krádež, preprava vrtuľníkom do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia a pod. Informácie o konkrétnych produktoch môžete nájsť na webových stránkach poisťovní. 

 

Ak by ste potrebovali odbornú radu, tak neváhajte využiť kontaktu na tomto webe.

Štefan Čarnoký
Autor: Štefan Čarnoký

 

Moje meno je Štefan Čarnoký, som realitný maklér s bohatými skúsenostami s predajom nehnuteľností a s viac ako 320 spokojnými zákazníkmi od roku 2005. Pôsobím v Košiciach a okolí.

Vo voľnom čase sa venujem horskej cyklistike, kde s priateľmi vyrážame každú nedeľu ak je to možné a nám praje aj dobré počasie na cyklopotulky. V aute rád počúvam hudbu a ďalšia moja záľuba je vo varení.

Svoju prácu sa snažím robiť korektne,  zodpovedne a hlavne sa usilujem byť pre svojich zákazníkov užitočný s mojimi dlhoročnými skúsenosťami v realitnom biznise. Nakoľko každá realitná transakcia je iná, svojim spôsobom špecifická, je potrebné s každým klientom komunikovať individuálne, aby spokojnosť bola obojstranná - aj na strane predávajúcich a aj na strane kupujúcich.

Špecializujem sa na lokalitu mestskej časti Košice - Nad Jazerom.

 

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

e-book 7 najčastejších chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov