Kuriózne poistné udalosti alebo aj cez Vianoce sa stávajú nehody
29. 12. 2014

Kuriózne poistné udalosti alebo aj cez Vianoce sa stávajú nehody

Čert nespí ani na Vianoce. Dnes mám pre vás pripraveých zopár kurióznych poistných udalostí, ktoré sa stali počas vianočných sviatkov. Našťastie vždy skončili s dobrým koncom, lebo ľudia, ktorí spôsobili škodu, sa nijako vážne nezranili (až na zlomeninu stehennej kosti) a keďže boli poistení, tak poisťovňa za nich škodu uhradila.

 

Jedna z tradícií, ktorá sa na Slovensku v mnohých rodinách dodržuje je, že sa na štedrovečernom stole podáva vianočný kapor. Niekoľko dní pred Vianocami sa kupuje živý kapor, ktorý pár dní pláva vo vani. Práve takýto kapor zohrával hlavnú úlohu pri vianočnej poistenej udalosti.

 

Rodičia zverili svojej dcérke na starosti kapra.  Aby kaprovi dopriala čo najväčšiu starostlivosť, tak sa rozhodla, že mu dopustí čerstvú vodu. Pri dopúšťaní vody na otvorený kohútik však zabudla a tečúca voda pretiekla nielen vaňu, ale aj k susedom. Podarilo sa jej teda vytopiť dva byty.

 

Našťastie poisťovňa škodu v oboch bytoch uhradila, takže nakoniec všetko skončilo s dobrým koncom.

 

Druhú poistnú udalosť spôsobil manžel, ktorý chcel prekvapiť svoju manželku. Potajomky kúpil nové auto a zaparkoval ho pred domom tak, aby ho manželka mohla vidieť z balkóna. Avšak v tom predvianočnom zhone zabudol na jednu podstatnú vec - zatiahnuť ručnú brzdu.

 

Nezabrzdené auto sa pomaly pohlo a narazilo do neďaleko stojacej Škody 120. Keď vyzval manželku, aby sa išla z balkóna pozrieť na prekvapenie, tak obaja zbadali, že ich nové auto je zaparkované na netradičnom mieste a to v kufri susedovho auta.

 

Našťastie majiteľ auta mal uzatvorené povinné zmluvné poistenie a preto za neho škodu majiteľovi Škody 120 uhradila poisťovňa.

 

Tretiu kurióznu poistnú udalosť spôsobil milovaný domáci miláčik. Otec rodiny v deň Vianoc ozdoboval stromček a ich psík sa samozrejme motal okolo. Pravdepodobne sa tiež tešil z Vianoc a príjemnej spoločnosti.

 

Keď zdobenie vianočného stromčeka bolo už takmer na konci a stačilo len nasadiť hviezdu na vrch stromčeka, tak vtedy sa to stalo. Otec vyliezal na stoličku, aby nasadil hviezdu, keď sa mu zaplietol pod nohy pes. Nasledoval bolestivý pád a do nemocnice ho musela odviesť sanitka. Lekári konštatovali: “Zlomenina stehennej kosti.”

 

Život nie je len o pozitívnych veciach. Občas sa stávajú také veci, ktoré nečakáme a nie sú práve príjemné. Pre tieto chvíle je tu poistenie, aby nám pomohlo aspoň finančne zmierniť následky tých nepredvídateľných udalostí.


Do Nového roka vám prajem, nech vás takéto nepríjemné udalosti obchádzajú a nech je plný príjemných prekvapení. Ak by sa predsa len niečo vyskytlo a potrebovali ste pomoc finančného odborníka, tak neváhajte využiť kontaktov na tomto webe.

Štefan Čarnoký
Autor: Štefan Čarnoký

 

Moje meno je Štefan Čarnoký, som realitný maklér s bohatými skúsenostami s predajom nehnuteľností a s viac ako 320 spokojnými zákazníkmi od roku 2005. Pôsobím v Košiciach a okolí.

Vo voľnom čase sa venujem horskej cyklistike, kde s priateľmi vyrážame každú nedeľu ak je to možné a nám praje aj dobré počasie na cyklopotulky. V aute rád počúvam hudbu a ďalšia moja záľuba je vo varení.

Svoju prácu sa snažím robiť korektne,  zodpovedne a hlavne sa usilujem byť pre svojich zákazníkov užitočný s mojimi dlhoročnými skúsenosťami v realitnom biznise. Nakoľko každá realitná transakcia je iná, svojim spôsobom špecifická, je potrebné s každým klientom komunikovať individuálne, aby spokojnosť bola obojstranná - aj na strane predávajúcich a aj na strane kupujúcich.

Špecializujem sa na lokalitu mestskej časti Košice - Nad Jazerom.

 

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

e-book 7 najčastejších chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov