Hypotéky pre mladých čaká veľká zmena
18. 02. 2017

Hypotéky pre mladých čaká veľká zmena

Podpora ako daňový bonus

Štátny príspevok pre mladých bude vyplácaný nepriamo, založený na podobnom princípe, na akom v súčasnosti funguje daňový bonus. To znamená, že príspevok bude nepriamo v podobe odpočítateľnej položky od daňovej povinnosti. Tento spôsob vyplácania príspevku pre mladých je v mnohých krajinách Európy štandardom.

Zmena sa bude týkať zdaňovacieho roka 2018

Cieľom by malo byť zjednodušenie a zníženie administrácie pri poskytovaní štátnej podpory a zmena by mala byť platná od budúceho roka. Výška štátneho príspevku by sa podľa všetkého meniť nemala, takisto ani spôsob jej výpočtu. Štátny príspevok pre mladých dostáva žiadateľ po dobu 5 rokov a ide o zníženie úroku o 3% p.a.

Pre získanie hypotéky pre mladých je potrebné splniť niekoľko podmienok. Vek žiadateľa nesmie prekročiť 35 rokov a strop pre získanie príspevku pre mladých je 1155,70 €. V prípade, že si hypotéku beriete spoločne s partnerom, výška vašich spoločných príjmov nesmie presiahnuť 2311,40 €. Výška príjmov je uvedená za posledný kvartál roku 2016, platná pre prvý kvartál roku 2017.

 

Štefan Čarnoký
Autor: Štefan Čarnoký

 

Moje meno je Štefan Čarnoký, som realitný maklér s bohatými skúsenostami s predajom nehnuteľností a s viac ako 320 spokojnými zákazníkmi od roku 2005. Pôsobím v Košiciach a okolí.

Vo voľnom čase sa venujem horskej cyklistike, kde s priateľmi vyrážame každú nedeľu ak je to možné a nám praje aj dobré počasie na cyklopotulky. V aute rád počúvam hudbu a ďalšia moja záľuba je vo varení.

Svoju prácu sa snažím robiť korektne,  zodpovedne a hlavne sa usilujem byť pre svojich zákazníkov užitočný s mojimi dlhoročnými skúsenosťami v realitnom biznise. Nakoľko každá realitná transakcia je iná, svojim spôsobom špecifická, je potrebné s každým klientom komunikovať individuálne, aby spokojnosť bola obojstranná - aj na strane predávajúcich a aj na strane kupujúcich.

Špecializujem sa na lokalitu mestskej časti Košice - Nad Jazerom.

 

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

e-book 7 najčastejších chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov