Budete mať drahšiu poistku aj vy?
25. 11. 2016

Budete mať drahšiu poistku aj vy?

Odvod zasiahne najmä poisťovne

 

Pred schválením novely zákona vydala Národná banka Slovenska varovanie, že tento odvod zasiahne najmä ziskovosť v poistnom sektore. To môže viesť aj k zvyšovaniu cien. 

 

Poisťovne majú niekoľko možností, ako vykryť osempercentný odvod na poistkách tak, aby klienti nepocítili nárazovo veľké rozdiely v cenách poistiek. Môžu znížiť poistné plnenie, odvod započítať do predajnej ceny poistenia, zmenšiť rozsah krytia poistnej zmluvy, alebo si ukrojiť zo svojho zisku, čím by klient v podstate nepocítil žiadny rozdiel. Podľa všetkého už poisťovne pracujú na rozložení odvodu do cien poistiek. 

 

Ktorých poistiek sa odvod bude týkať?

 

S najväčšou pravdepodobnosťou si od 1.1.2017 priplatíte za neživotné poistenia nehnuteľnosti, domácnosti, strojov, havarijnú poistku, úrazové poistenie rodiny, poistenie zodpovednosti za škodu a takisto aj za cestovné poistenie. Najviac by sa mala zvýšiť cena za poistenie nehnuteľnosti a naopak najmenej pocítime odvod na cestovnom poistení. 

Štefan Čarnoký
Autor: Štefan Čarnoký

 

Moje meno je Štefan Čarnoký, som realitný maklér s bohatými skúsenostami s predajom nehnuteľností a s viac ako 320 spokojnými zákazníkmi od roku 2005. Pôsobím v Košiciach a okolí.

Vo voľnom čase sa venujem horskej cyklistike, kde s priateľmi vyrážame každú nedeľu ak je to možné a nám praje aj dobré počasie na cyklopotulky. V aute rád počúvam hudbu a ďalšia moja záľuba je vo varení.

Svoju prácu sa snažím robiť korektne,  zodpovedne a hlavne sa usilujem byť pre svojich zákazníkov užitočný s mojimi dlhoročnými skúsenosťami v realitnom biznise. Nakoľko každá realitná transakcia je iná, svojim spôsobom špecifická, je potrebné s každým klientom komunikovať individuálne, aby spokojnosť bola obojstranná - aj na strane predávajúcich a aj na strane kupujúcich.

Špecializujem sa na lokalitu mestskej časti Košice - Nad Jazerom.

 

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

e-book 7 najčastejších chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov