Ako ušetriť na ubytovaní na dovolenke. Neplaťte viac než musíte!
14. 07. 2014

Ako ušetriť na ubytovaní na dovolenke. Neplaťte viac než musíte!

Dnešný tip bude úplne z iného súdka. Nebude sa týkať finančných produktov (životné poistenie, hypotéka, investície, stavebné sporenie), ale aj tak vám dokáže ušetriť slušný balík peňazí. V tomto článku si ukážeme ako ušetriť desiatky eur na ubytovaní v hoteloch alebo penziónoch.

 

Nie všetci preferujú dovolenku pri mori alebo na pláži. Pokiaľ radi vyrážate do hôr alebo na wellness pobyt, či už na Slovensko alebo do zahraničia, tak zbystrite.

 

Veľa ľudí dnes kupuje ubytovanie v hoteloch alebo penziónoch tak, že príde na stránku hotela, pozrie, čo stojí hotel a ak cena nie je vysoká a služby sú vyhovujúce, tak sa rozhodnú hotel objednať.

 

Mnohí však nevedia, že často krát kupovať hotel priamo z ich internetovej stránky nie je výhodné. Hotely majú často iné ceny na svojej hotelovej stránke a iné ceny na stránkach, ktoré pobyty v hoteloch predávajú. Rozdiely môžu byť až 50 % z ceny. Jednou zo stránok, kde sa dá ubytovanie kúpiť lacnejšie, je booking.com.

 

Príklad z praxe

Rozmýšľate nad dovolenkou vo Vysokých Tatrách. Zapáči sa vám hotel v Starom Smokovci. Keď sa pozriete na stránku hotela, tak zistíte, že si účtuje za dve noci pre dve dospelé osoby čiastku 178 €. Ale keď sa pozriete za akú cenu sa toto isté ubytovanie predáva na stránke booking.com, tak budete prekvapený. Na bookingu ho nájdete za 110 €. V praxi to znamená, že pri objednávke priamo cez hotel zaplatíte až o 61 % viac t. j. 68 €. V prípade, že hľadáte ubytovanie na viac ako dva dni, tak rozdiely v cene už môžu byť v stovkách eur.

 

Druhá stránka vďaka ktorej môžete ušetriť ešte viac peňazí je stránka hotelscombined.com. Na tejto stránke nenájdete menej slovenských hotelov a penziónov, preto je cez ňu výhodné objednávať ubytovanie najmä v zahraničí. Pomocou tejto stránky dokážete dokonca ušetriť ešte viac než cez stránku booking.com.

 

Príklad z praxe

Uvažujete, že si urobíte výlet do jedného z európskych veľkomiest. Rozhodli ste sa napríklad pre Miláno. Pri hľadaní ideálneho ubytovania ste zavítali na stránku booking.com, kde ste našli ubytovanie na 3 noci pre 2 osoby, ktoré vám vyhovuje za 246 €. Avšak cez stránku hotelscombined.com bola cena ešte nižšia, len 180 €. Rozdiel v tomto prípade je 66 €.

 

Dnešná doba nám umožňuje vďaka technike a internetu ušetriť nemalé čiastky peňazí, tak to jednoducho treba začať využívať. Pokiaľ viete, kam kliknúť, tak môžete ušetriť pekný balík peňazí alebo si dopriať dlhšiu dovolenku.

 

Ešte jedna poznámka na záver. Keď budete cestovať do zahraničia, tak si nezabudnite uzavrieť kvalitné cestovné poistenie. Práve to vám môže pomôcť v ťažkých chvíľach. Viac o cestovnom poistení, nájdete v predchádzajúcom článku na tomto webe. Určite si ho pred dovolenkou prečítajte.

Štefan Čarnoký
Autor: Štefan Čarnoký

 

Moje meno je Štefan Čarnoký, som realitný maklér s bohatými skúsenostami s predajom nehnuteľností a s viac ako 320 spokojnými zákazníkmi od roku 2005. Pôsobím v Košiciach a okolí.

Vo voľnom čase sa venujem horskej cyklistike, kde s priateľmi vyrážame každú nedeľu ak je to možné a nám praje aj dobré počasie na cyklopotulky. V aute rád počúvam hudbu a ďalšia moja záľuba je vo varení.

Svoju prácu sa snažím robiť korektne,  zodpovedne a hlavne sa usilujem byť pre svojich zákazníkov užitočný s mojimi dlhoročnými skúsenosťami v realitnom biznise. Nakoľko každá realitná transakcia je iná, svojim spôsobom špecifická, je potrebné s každým klientom komunikovať individuálne, aby spokojnosť bola obojstranná - aj na strane predávajúcich a aj na strane kupujúcich.

Špecializujem sa na lokalitu mestskej časti Košice - Nad Jazerom.

 

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

e-book 7 najčastejších chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov