4 triky, vďaka ktorým cez sviatky nezbankrotujete
11. 12. 2015

4 triky, vďaka ktorým cez sviatky nezbankrotujete

Vianočné odmeny využite s rozumom

Ak je váš zamestnávateľ štedrý a každoročne dostanete vianočné odmeny, prípadne 13-ty plat, nebojte sa časť týchto peňazí využiť na pokrytie zvýšených nákladov počas vianočných sviatkov. Avšak, radšej s rozumom. Časť bonusových financií by ste si mohli odložiť napríklad na termínovaný či sporiaci účet, vďaka čomu budú vaše financie rásť a môžete s nimi počítať do budúcnosti. V prípade, že sú už vaše ratolesti odrastené, pod stromček si darujte len drobnosti a dohodnite sa na povianočné nákupy. Do obchodov v čase medzi sviatkami prichádzajú výpredaje a vy tak nakúpite "darčeky" vždy aspoň o polovicu lacnejšie. 

Nenechávajte si predvianočné nákupy na poslednú chvíľu

Na kvalite potravín by sa šetriť nemalo, no využiť akcie obchodných reťazcov v čase pred najkrajšími sviatkami v roku môže byť výhodné. Sledujte ceny, porovnávajte kvalitu či značky a v prvom rade nakupujte už dnes. Keďže obchodné reťazce rátajú s tým, že ľudia zvyknú nakupovať na poslednú chvíľu, 23. decembra už možno kapra v akcii nekúpite a sporiaci účet budete musieť kvôli cenám darčekov trochu prevetrať.

Investujte do budúcnosti

V posledných rokoch je čoraz modernejšie dať na Vianoce svojim blízkym obálku s dobrým úmyslom, kúp si čo potrebuješ. Každý to však pochopí po svojom a samozrejme darované financie častokrát zmiznú rýchlejšie, ako by sme si pomysleli. Skúste miesto obálky poslať peniaze rovno na sporiaci účet vašim ratolestiam či partnerovi, prípadne investujte do ich vzdelania. Napríklad taký vodičský preukaz ako vianočný darček sa cení! A z nasporeného môže byť nové auto.

Do nového roka s finančnou rezervou

S predsavzatiami sa nesie aj zodpovednosť ich dodržať. Skúsiť prísť do nového roka s finančnou rezervou a udržiavať si ju, či dokonca zhodnocovať, nemusí byť žiaden problém. Stačí, keď si budete vedieť zo svojho príjmu časť odložiť, miniete menej ako zarobíte a začnete investovať. Peniaze na vašom klasickom bankovom účte spolu s infláciou strácajú na hodnote. Aby ste našetrenú rezervu dokázali zhodnotiť, ideálne je nechať financie pracovať a rásť. S rozumným investovaním, prehľadom o finančnom trhu a odvahou investovať môžu byť vaše financie v roku 2016 jedným z prvých krokov k bohatstvu do budúcnosti.

 

Štefan Čarnoký
Autor: Štefan Čarnoký

 

Moje meno je Štefan Čarnoký, som realitný maklér s bohatými skúsenostami s predajom nehnuteľností a s viac ako 320 spokojnými zákazníkmi od roku 2005. Pôsobím v Košiciach a okolí.

Vo voľnom čase sa venujem horskej cyklistike, kde s priateľmi vyrážame každú nedeľu ak je to možné a nám praje aj dobré počasie na cyklopotulky. V aute rád počúvam hudbu a ďalšia moja záľuba je vo varení.

Svoju prácu sa snažím robiť korektne,  zodpovedne a hlavne sa usilujem byť pre svojich zákazníkov užitočný s mojimi dlhoročnými skúsenosťami v realitnom biznise. Nakoľko každá realitná transakcia je iná, svojim spôsobom špecifická, je potrebné s každým klientom komunikovať individuálne, aby spokojnosť bola obojstranná - aj na strane predávajúcich a aj na strane kupujúcich.

Špecializujem sa na lokalitu mestskej časti Košice - Nad Jazerom.

 

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

e-book 7 najčastejších chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov