Prečo chceme za svoju nehnuteľnosť toľko peňazí?
15. 04. 2018

Prečo chceme za svoju nehnuteľnosť toľko peňazí?

Iste, všeci chceme za svoju nehnuteľnosť dostať maximum, pokiaľ ju predávame. Prax je však taká, že naša predstava o získanej sume býva často nereálna. Čo to spôsobuje?

Realitný maklér má snahu na základe skúseností, praxe i cenových máp majiteľovi nehnuteľnosti dobre poradiť. Majiteľ nehnuteľnosti to ale často vidí naopak. Prečo?

V roku 2015 vydal Journal of Housing Economics veľmi zaujímavú štúdiu. Ľudia nadhodnocujú ceny nehnuteľností o 8%. Ale len v prípade, že sa jedná o tú ich. V prípade, že sa nejedná o ich nehnuteľnosť, jej cenu nenadhodnocujú. Tento efekt má dokonca aj svoj ekonomický názov - Endowment efekt. Alebo tiež vlastnícky či majetnícky efekt.

Inými slovami, pri tei istej veci robí človek cenový rozdiel medzi cenou, za ktorú je ochotný predať a za ktorú je ochotný kúpiť. Napríklad úplne rovnaký byt budeme chcieť predať vždy za viac, než za koľko by sme ho boli ochotný kúpiť. A pre zaujímavosť, zďaleka sa to netýka len nehnuteľností, ale v podstate čohokoľvek nami vlastneného.

 

A dôvody?

1. Citové puto. K veciam, ktoré vlastníme si vytvárame citové puto. A sme teda ochotný sa ich vzdať iba za vyššiu sumu, ktorá nám tento cit "nahradí".

2. Blud utopených nákladov. Ako majitelia mávame pocit, že predajom musíme získať investovane náklady. Za kuchynskú linku v hodnote 4 000 Eur už ale nikdy rovnakú sumu nedostaneme.

3. Ikea efekt. Ak sme v nehnuteľnosť sami vymaľovali, vešali lustre či pokladali podlahu, tak to všetko spôsobí vyššie zmienený efekt o nereálnej predstave ceny.

 

Ako z toho von?

Skúste si predstaviť, že vo vašej nehnuteľnosti bývajú úplne cudzí ľudia, Osloboďte sa od citových väzieb a položte si otázku. Koľko by som bol ochotný za takú nehnuteľnosť zaplatiť ja?

Pokiaľ už nehnuteľnosť predávate a nedarí sa vám to, zrejme sa vám prihodil Endowment efekt a požadujete za ňu až príliš vysokú cenu.

Nechajte si poradiť od profesionálneho makléra. Možno sa vám zo začiatku nebude páčit, ale naozajstný profesionál vám skutočne vie poradiť dobre.

Štefan Čarnoký
Autor: Štefan Čarnoký

 

Moje meno je Štefan Čarnoký, som realitný maklér s bohatými skúsenostami s predajom nehnuteľností a s viac ako 320 spokojnými zákazníkmi od roku 2005. Pôsobím v Košiciach a okolí.

Vo voľnom čase sa venujem horskej cyklistike, kde s priateľmi vyrážame každú nedeľu ak je to možné a nám praje aj dobré počasie na cyklopotulky. V aute rád počúvam hudbu a ďalšia moja záľuba je vo varení.

Svoju prácu sa snažím robiť korektne,  zodpovedne a hlavne sa usilujem byť pre svojich zákazníkov užitočný s mojimi dlhoročnými skúsenosťami v realitnom biznise. Nakoľko každá realitná transakcia je iná, svojim spôsobom špecifická, je potrebné s každým klientom komunikovať individuálne, aby spokojnosť bola obojstranná - aj na strane predávajúcich a aj na strane kupujúcich.

Špecializujem sa na lokalitu mestskej časti Košice - Nad Jazerom.

 

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

e-book 7 najčastejších chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov